Teveel eten of niet?

We schatten porties kleiner in dan ze werkelijk zijn, waardoor we meer eten en drinken dan we beseffen!

Voor het onderzoek aan de universiteit van Harvard moesten 294 vrijwilligers inschatten hoeveel vloeistof er in verschillende maten van bekers zat. Alle deelnemers zaten er goed naast; ze schatten dat de bekers 20 tot 40 procent minder vloeistaf bevatten dan werkelijk het geval was. Uit eerder onderzoek bleek al hetzelfde wanneer er snoepjes, popcorn, roomijs en alcohol gebruikt werd. Teveel eten is dus veelal een inschattingsfout van wat een normale portie is.

De wetenschappers zeggen dat ons brein het moeilijk heeft om exact in te schatten hoe groot iets is. Wanneer voeding op een bepaalde manier verpakt wordt, wanneer een glas bijvoorbeeld een brede hals en een smalle bodem heeft, wordt het zelfs nog moeilijker.

Als je zeker wil zijn dat je niet te veel eet, let dan bewust op hoeveel je eet. Bij vlees en vis mag de portie niet groter dan je vuist zijn. Hou er ook altijd rekening mee dat verse voeding steeds beter en gezonder is dan klaargemaakte voeding. Het zal je zeker helpen om op je gewicht te blijven.

Wanneer je dan toch teveel hebt gegeten en enkele kilo’s wil vermageren , raden wij aan een proteïne dieet te volgen.