Sporten en afvallen

In vorige twee artikels hebben we het reeds gehad over sporten en afvallen. Hierop hebben we vele reacties ontvangen van mensen die het Peak 8 programma te zwaar vonden qua intensiteit om te starten. Op zich is dit vrij normaal aangezien velen die met overgewicht kampen ook geen sportkampioenen zijn. Veel sportkampioenen zelf hebben trouwens problemen om op hun ideale competitiegewicht te komen wat aangeeft dat sporten en afvallen geen gemakkelijke combinatie is.

Het Peak 8 programma houdt slechts 4 minuten (8 x 30 seconden) van inspanning in tegen een maximale hartslag. Ikzelf heb de eerste keer echter ook niet alle 8 sessies kunnen uitvoeren. Voor mensen die reeds lang geen sport hebben beoefend kan dit te intensief zijn. Zij starten beter met “kettlebell oefeningen”. Wat is dit? Dit is een training waarbij je gebruikt maakt van een soort Zwitserse koe-bel (zonder klepel uiteraard) waarmee je spierversterkende oefeningen uitvoert. Om een goed resultaat te krijgen is het natuurlijk belangrijk om de oefeningen correct uit te voeren. Neem daarom een kijkje op kettlebell oefeningen.

Eénmaal je een basisconditie hebt, kan je dan opnieuw het Peak8 programma eens proberen om zo een optimaal resultaat van sporten en afvallen te bekomen.

Veel succes