Proteïne dieet: gegarandeerd snel afvallen

Om het effect van een protëïne dieet te begrijpen, moeten we begrijpen hoe de energie in ons lichaam wordt geleverd. Via onze dagelijkse voeding nemen we koolhydraten, vetten en eiwitten (proteïnen) in ons lichaam op. Het zijn de koolhydraten en de vetten die zorgen voor de energie die ons lichaam nodig heeft om te functioneren. De eiwitten zorgen zorgen voor de bescherming van onze spieren.

Wanneer verbranden we koolhydraten* – vetten ?

In “normale” omstandigheden zal ons lichaam in de eerste plaats koolhydraten verbranden om aan de energiebehoefte te voldoen. Men kan de koolhydraten beschouwen als de “zichtrekening” waarmee de dagelijkse normale energiebehoefte wordt voldaan. Het is pas wanneer deze zichtrekening niet meer kan voldoen aan de energiebehoefte, dat ons lichaam overschakeld naar de verbranding van vetten die we kunnen beschouwen als onze “spaarrekekening” (Dit zal de enige keer zijn dat we onze spaarrekening willen plunderen).

Hoe werkt een proteïne dieet ?

Een proteïne dieet zorgt ervoor dat er geen koolhydraten** in ons lichaam worden opgenomen zodat ons lichaam op continue basis vet zal verbranden om aan zijn energiebehoefte te voldoen.

Verschil met een klassiek dieet.

In het klassiek dieet gaan we minder eten. De verhouding van koolhydraten, vetten en eiwitten blijft hetzelfde, de hoeveelheid die we opnemen is gewoon minder. In het proteïne dieet wordt er een onevenwicht gecreerd waarbij er meer eiwitten (proteïnen) worden opgenomen en minder vet en koolhydraten. De kerngedachte van een proteïne dieet is dan ook: Om af te slanken moet men NIET evenwichtig eten !

Waarom proteïnen? Proteïne is een belangrijke nutriënt, nodig voor het bouwen, onderhouden en herstellen van weefsel in het lichaam. Heel typisch voor een klassiek dieet is het verlies van spiermassa ten gevolge van een tekort aan eiwitten en een lagere stofwisseling : het lichaam krijgt minder brandstof en zal de energieverbranding op een lager pitje zetten.

Bij een proteïne dieet is er een typische reactie van het lichaam die “ ketose ” wordt genoemd. Na 2 à 3 dagen gaat het lichaam door een tekort aan koolhydraten over op vetverbranding, waarbij er ketonen vrijkomen die zorgen voor energie EN hongerstilling (u leest het goed – het lichaam ervaart geen hongergevoel : in tegenstelling tot het klassiek dieet).

Opgelet : extra koolhydraten stoppen de ketose – vetverbranding. Indien u zich niet strikt houdt aan het proteïne dieet en koolhydraten opneemt, duurt het opnieuw 2 dagen vooraleer u zich weer in ketose toestand bevindt. Sommige mensen zijn hier heel gevoelig voor : een paar druiven, een frisdrank, …. en het is opnieuw 2 dagen wachten vooraleer men in ketose is.

* Koolhydraten worden onderverdeeld in twee groepen:
– Trage suikers: granen, brood,deegwaren, groeten, peulvruchten, ….
– Snelle suikers: fruit, patisserie, ..

** Een minimum aan koolhydraten is steeds nodig. Daarom is het belangrijk proteïne dieet voeding met een evenwichtige samenstelling te kopen.

Fasen proteine dieet

2 gedachten over “Proteïne dieet: gegarandeerd snel afvallen”

  1. heb het proteine dieet gevolgd,en is uitstekend,ook door handige sport tips van olivier bisback,sparring partner van jean-claude van damme,

  2. Ik heb een startpakket gekocht bij gezondheidshoek.be en wist niet dat diëten zo snel en eigenlijk goedkoop kon zijn. Echt als je vergelijkt met andere sites dan zijn ze een stuk goedkoper.

    De producten zijn allessinds hetzelfde want had vroeger al ergens anders producten gekocht en die waren identiek hetzelfde.

    Echt een aanrader voor iedereen die wil starten met het proteinedieet tegen een betaalbare prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *