Wat hebben Kyalin, Prodiet, Pro10, … gemeen?

Kyalin, Prodiet, Pro10 zijn allemaal proteïne  diëten. Waarin verschillen ze?

Methode: Verschillende diëten gebruiken verschillende fasen of benamingen om het proces van hun dieet aan te geven. Sommige spreken van fase 1/2/3/4 of strikte/gematigde/overgangsfase maar allen zijn gebaseerd op het principe van ketose waarbij de gebruiker door zeer weinig koolhydraten te consumeren het lichaam laat overschakelen naar vetverbranding.  Doordat een proteïne dieet eenvoudig is om op te volgen en men op zeer korte tijd een groot vetverlies kan realiseren is het ook zeer populair. Bovendien zorgt het proteïne dieet voor behoud van de spiermassa wat de beste garantie geeft tegen het jojo effect. De opbouw van de verschillende proteïne diëten is dan ook grotendeels hetzelfde uitgezonderd een aantal (commerciële) puntjes.

Producten: Alle vermelde merken bieden een goede kwaliteit van producten. Meer nog, vele van de producten worden geproduceerd door dezelfde fabrikanten waarbij er een aantal verschillen worden gecreëerd op het vlak van verpakking (hetzelfde product in een andere verpakking gestoken), smaak  (toevoeging van andere hoeveelheid smaakstoffen) of hoeveelheid proteïnen (meestal tussen 18 – 21 gr). Algemeen kan je stellen dat voor het effect van je dieet er weinig verschil zal zijn.

Algemeen kan men stellen dat er weinig verschillen zijn. Experimenteer en kies voor deze producten die jou het best smaken zodat proteïne dieet geen lijdensweg wordt van het eten van producten die je niet graag mag. Indien je smaken wil testen, dan kan je op www.eiwitdieetshop.com  producten in kleine hoeveelheden bestellen of een starterspakket met een grote hoeveelheid aan smaken.