koffie

Is koffie nu gezond of niet?

koffieAl jaren is er een discutie bezig of koffie nu gezond of ongezond is. Onderzoek in het meest prestigieuze gezondheidsblad “New England of Medicine” bewijst dat koffie effectief gezond is.

Uit het onderzoek blijkt dat personen die minstens 2 kopjes koffie per dag drinken zo’n 10% minder kans hebben om vroegtijdig te sterven dan personen die helemaal geen koffie drinken. Je moet wel rekening houden met het feit dat het gaat om puur gedronken koffie, je mag dus geen suiker of melk toevoegen. Suikers en vetten verminderen namelijk de goede eigenschappen van de koffie.

Koffie zit boordevol antioxydanten en andere bijzondere stoffen die de kans op hart- en vaatziekten drastisch verminderen en de bloeddruk verlagen. Ook voor mensen met diabetes type-2 heeft koffie positieve effecten.

Het antwoord is dus duidelijk positief voor mensen die graag koffie drinken. Indien je toch graag suiker en melk gebruikt in uw koffie, maak dan gebruik van stevia als zoetstof en sojamelk. Op die beperk je de slechte eigenschappen die melk en suiker kunnen hebben.

Voor al wie graag een tussendoortje eet bij zijn koffie, er bestaan nu ook lekkere snacks boordevol eiwitten die heerlijk smaken bij een kopje koffie.

Laat het smaken