Hoe weet u dat u in ketose bent tijdens uw dieet?

Velen onder jullie zullen al gelezen hebben over ketose: een fase in het proteine of ketose dieet waarbij het lichaam overgaat naar “pure vetverbranding”. Deze fase wordt meestal bereikt na 2 à 3 dagen in een proteïne dieet: ons lichaam heeft al de aanwezige energie die opgeslagen is in de spieren opgebruikt, krijgt onvoldoende calorieën binnen en gaat de energie van onze vetten aanspreken.

Bij de vetverbranding vormen er zich ketonen die ervoor zorgen dat we ons energiek voelen (dus hou je de eerste 3 dagen heel strikt aan het proteine dieet zodat je snel in ketose gaat!). Deze ketonen zorgen echter voor een slechte adem. Bovendien komen tijdens de vetverbranding ook veel afvalstoffen vrij die in ons vet zijn opgeslagen die dit effect nog kunnen versterken.

Een slechte adem is dus een eerste indicatie dat u in ketose bent. Er bestaan ook ketose testkits waarbij de ketonen aanwezig in je urine eenvoudig worden gemeten en met een specifiek kleurtje wordt aangegeven of je in ketose bent of niet. Dit kan je bij de meeste apothekers bekomen

Opgelet: Gebruik geen suikerhoudende muntjes om uw slechte adem te camoufleren want dit kan de ketose onderbreken! In the Tisanoreica proteine dieet op Gezondheidshoek vind je extra natuurlijke producten die je ondersteunen tijdens het dieet en die de afvoer van de ketonen bevorderen.