Afvallen Groene Thee

Hoe kan groene thee u helpen met afvallen ?

Meer en meer wetenschappelijke studies tonen de positieve effecten van groene thee op de gezondheid. Wat men in China al eeuwen weet, wordt nu ook wetenschappelijk onderbouwd door studies over groene thee.

In China wordt groene thee gebruikt als :

– Dorstlesser
Verbeteren van spijsvertering
– Vochtafdrijvend middel
Vermindering van vetopname
– Vermindering van hoge cholesterol

Anti-oxidant groene thee

Een aantal jaren geleden is groene thee vooral in de belangstelling gekomen voor zijn anti-oxidantwerking. Groene thee bevat namelijk catechinen, zeer sterke anti-oxidanten die ons lichaam beschermen tegen vrije radialen. Vrije radialen zijn elektrisch geladen deeltjes die de celwanden en celkernen van ons lichaam beschadigen en het verouderingsproces versnellen. Vrije radialen zijn agressieve stoffen die bijvoorbeeld ontstaan bij stresssituaties.

Momenteel staat groene thee vooral in de belangstelling voor zijn positieve invloed bij hoge cholesterol, kanker en vetverbranding.

Kanker

Uit onderzeoek blijkt dat de kankergevallen duidelijk lager ligt bij bevolkingsgroepen die 5 à 6 kopjes groene thee per dag drinken. Sommige studies geven een daling van 50% kankergevallen bij het regelmatig drinken van groene thee..

Afvallen met groene thee

Uit studies van Japanse onderzoekers blijkt ook dat groene thee de opslag van vetzuren in vetcellen afremt. Groene thee zorgt er dus voor dat men minder snel vet zal opslagen. Vele afslankproducten bevatten dat ook groene thee extracten of zijn eigelijk niets anders dan groene thee met een aantal additiveven, maar kosten wel 10x meer dan gewone groene thee. Bovendien bevatten niet – gemanipuleerde theebladen nog alle actieve stoffen terwijl dit bij geïndustrialiseerde thee extracten niet het geval is.

Naast de hierboven vermelde gezondheidsvoordelen, is groene thee bovendien ook lekker.

Hoe groene thee bereiden?

– Kook water en laat het een paar minuten afkoelen
– Vul het kopje met de gewenste hoeveelheid groene thee en voeg er een beetje warm water toe. Roer in de thee en giet het vocht af. Dit ” wassen ” van de blaadjes zorgt ervoor dat de aroma beter vrij komt.
– Vul het kopje met water en laat het 2- 3 minuten trekken alvorens te drinken
– Men kan tot 3X het kopje opnieuw vullen gedurende de dag. Men kan best het kopje afschermen wanneer men het niet gebruikt.

Opgelet ! Groene thee bevat ook cafeïne. In tegenstelling tot bij koffie, wordt bij groene thee de cafeïne langzaam door het lichaam opgenomen zodat men minder gevoeligis voor het ” hyperactief ” gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *