Eiwit dieetproducten om op gewicht te blijven

Meer en meer vind je websites waar eiwit dieetproducten worden aangeboden. Niet als product voor een eiwitdieet maar als tussendoortje. Persoonlijk heb ik daar gemengde gevoelens bij om de volgdende redenen:

Positieve voordelen van gebruik van eiwit dieetproducten als tussendoortje:

– Eiwitten geven een vol gevoel en ons lichaam heeft veel energie nodig om eiwitten te verteren.
P.S. Wist u dat 60-70% van onze dagelijkse energie gebruikt wordt voor het basaal “basis” metabolisme namelijk ademen, ons lichaam op temperatuur houden, ons hart doen kloppen, …. 10-15% van de energie gebruikt wordt om ons eten te verteren en de overige 15-20% gebruikt wordt voor alle overige fysieke activiteiten zoals rechtstsaan, wandelen, …

De eiwitdieet producten zijn dus geschikt om de energie inname te beperken en toch geen hongergevoel te hebben of wanneer we gezondigd hebben het opslaan van vetten te verminderen. Hoe? Vetten hebben suikers nodig om zich aan ons lichaam te hechten. Indien we ’s avonds naar een feest zijn geweest, kan je best ’s morgens en ’s middags van de volgende dag een eiwit dieet product eten om zo je gewicht te behouden. Natuurlijk is het het ook zeer interessant om eiwitrepen als tussendoortje te gebruiken in plaats van caloriebommetjes als Mars, Raider, …

Negatieve aspecten van het gebruik van eiwit dieetproducten als tussendoortje:

Vele van deze websites bieden deze eiwit dieetproducten aan als een middel om af te vallen. Vele mensen gaan echte maaltijden vervangen door deze producten en …. gaan afvallen!! MAAR er wordt gezondigd tegen DE BASISREGEL van een goed eiwitdieet namelijk het werken in fasen waarbij er een eerste fase is waarbij men alleen eiwit dieetproducten eet om in ketose of vetverbranding te gaan.

Wat is het gevolg? Ons lichaam krijgt gedurende langere periode minder energie en gaat zich na een periode (waarin men inderdaad afvalt) aanpassen en het basis metabolisme op een lager pitje zetten. Indien we vroeger 2000 caloriën innamen, krijgen we er nu maar bijvoorbeeld 1500 binnen: te veel om ketose te gaan maar als de een tijdje aanhoudt, gaat ons lichaam zijn energieverbruik afstellen op 1500 caloriën. Indien we echter terug 2000 caloriën zouden gaan eten, zal ons lichaam maar 1500 caloriën verbranden …… jawel …. toename van gewicht of jojo effect.

Het probleem van afvallen is dat het eigenlijk een heel complexe materie is dat mits het slecht wordt aangepakt meer schade dan voordelen oplevert. Probleem is dat alles vandaag in slagzinnen, eenvoudige oplossingen worden gegoten die maar een deel van het verhaal vertellen. Omdat het niet eenvoudig is alle processen van de verschillende voedingselementen te begrijpen en toe te passen, blijven wij een groot voorstander van het eiwit dieet omdat dit dieet het meest wetenschappelijk onderbouwde dieet is dat correct kan opgevolgd worden met snel en blijvend gewichtsverlies. Binnen de verschillende eiwitdiëten zijn er nog veel verschillen. Wij bevelen het eiwitdieet van Tisanoreica aan omdat dit eiwitdieet ook fyto producten bevat die je lichaam helpen om in ketose te komen en de afvalstoffen die in vet zijn opgeslagen, helpen verwijderen uit ons lichaam.