afvallen_donkere_chocolade

DONKERE CHOCOLADE ETEN OM AF TE VALLEN?

Chocolade is een ingrediënt dat in veel zoete desserts voorkomt en daarom aanzien word als een minder gezond ingrediënt dan dat het werkelijkheid wel is. Nochtans is er een hoog aantal studies dat bewijst dat de cacao in chocolade een gezondheidsinjectie kan geven aan jouw dieet. Daarom is het dus zeer belangerijk om toch donkere chocolade te eten tijdens uw dieet en wij leggen u even uit waarom.

 

 

 

Cacao is de sleutel

Het hoofdingrediënt van chocolade is cacao, deze haalt men uit de cacaobonen. Cacao zit boordevol flavonol antioxidanten en dat is een zeer belangrijk component in ieder dieet. Je vind deze flavonol antioxidanten ook terug in verschillende groenten -en fruitsoorten. Deze component is eigenlijk wat planten en fruit hun kleur geven.

De hoofdeigenschap van antioxidanten, flavonoids is het stoppen van celafbraak in het lichaam wat jouw gezondheid verbetert en bovendien helpt het tegen veroudering en ziekte. Men heeft in verschillende studies aangetoond dat bij verhoogde inname van flavonoids je kanker kan helpen bestrijden.

 

Voordelen voor uw lichaam en geest

Heb je je ook al afgevraagd waarom mensen graag chocolade eten als ze zich minder goed voelen of waarom ze chocolade willen eten om iets te vieren? Wel, in chocolade zitten ingrediënten die het effect creëeren van een goed gevoel. Als je dagelijks donkere chocolade eet dan heeft dit een positieve invloed op jouw mentale en algemene gezondheidstoestand.

Bovendien helpt chocolade om uw bloeddruk te verlagen en maakt het goede bacteriën aan die uw lichaam positief beinvloeden. Donkere chocolade geeft een boost aan uw ijzerwaarden en is daarom ook aangeraden bij iedereen die bloedarmoede of een ijzertekort heeft. Zeker goed om weten is het feit dat donkere chocolade meer ijzer bevat dan bijvoorbeeld spinazie, het meest aangeraden product bij ijzertekort.

 

Welke donkere chocolade?

Om maximaal resultaat te kunnen halen uit de voordelen van donkere chocolade neem je best chocolade met hoge concentraties cacao, minstens boven 60%. Nog beter zijn de hogere concentraties cacao, deze geven uiteraard een beter resultaat. Opgelet, hoe hoger het cacaogehalte in de chocolade hoe bitterder de smaak. Ben je de bittere smaak niet gewoon, bijt dan even door je bent de smaak zeer snel gewoon.

 

Waarop moet je letten

Het is zeer belangrijk dat je bij het kopen van een chocoladereep rekening houd met bepaalde punten. Chocoladeproducten met dezelfde hoeveelheid cacaogehalte kunnen toch een verschil geven in resultaat. Daarom is het zeer belangrijk bij je keuze rekening te houden met het aantal vet en suikers er in een reep zitten. Hoe minder vet en suikers hoe gezonder. Voor een perfect resultaat kan je repen kiezen die veel proteïnen bevatten. Deze proteïnen geven u sneller een voldaan gevoel en op die manier kan je sneller kilo’s verliezen.

Hier vind je enkele van deze producten met combinatie van chocolade en eiwitten die ideaal zijn om af te vallen.