Afvallen Dieet Tips

Bikini stress: waarom ?

Vele vrouwen vinden het enorm stresserend om hun bikini aan te trekken. Ze vrezen de confrontatie met hun lichaam (en de vergelijking met het lichaam van andere vrouwen). De bikini verhult immers niets: de extra kilo(s) zijn zichtbaar. Zelfs voor de vrouwen die meedoen aan miss verkiezingen, is dit het moment van de waarheid. De meeste vrouwen zouden graag voor de zomervakantie een paar kilootjes verliezen. 2 à 3 om dat kleine buikje weg te krijgen en een strak washbordje te hebben.

Nu is het zo dat het verliezen van die laatste extra kilootjes natuurlijk de moeilijkste zijn: ons lichaam wil dat laatste reserve niet zomaar opgegeven en meestal lukt het weinige vrouwen om die laatste kilootjes weg te krijgen en weg te houden. Ze volgen ofwel een soort crash dieet of eten gedurende te weinig (met hongergevoel) en compenseren dat meer dan dubbel tijdens de vakantie! Het kan ook anders.

Afvallen zonder jojo effectVele topspsorters hebben in zekere zin hetzelfde probleem: voor een groot tornooi moeten zij ook enkele kilootjes kwijt om in een bepaalde gewichtsklasse te vallen of extra snelheid te creëren. Die extra kilo’s moeten zij verliezen zonder daarbij spiermassa te verliezen. Een crashdieet of langdurig dieet is voor topspsorters dus uitgesloten omdat beide impact hebben om de spiermassa. De spiermassa heeft niet alleen invloed op de sportieve prestaties maar ook op het vermogen om caloriën te verbranden.

Hoe doen topsporters het? Topspsorteres maken gebruik van het proteïne dieet: dit dieet zorgt op korte termijn voor gewichtsverlies (pure vetverbranding) met behoud van de spiermassa.