Aspartaam uit light frisdranken maakt je dik

Amerikaanse onderzoekers hebben recent een studie van 10 jaar afgerond waaruit blijkt dat aspartaam uit light frisdranken dik maakt.

De studie is uitgevoerd op 500 mannen en vrouwen die moesten doorgeven of ze regelmatig light frisdranken drinken of uitsluitend andere dranken, ook frisdranken met gewone suikers. Voor en na de studie werden de lichaamsafmetingen van de deelnemers opgemeten.

Het resultaat was zeer duidelijk: wie tijdens de studie dagelijks één of twee light frisdranken dronk zag zijn taille 70% sneller toenemen. Wie dagelijks meer dan twee light frisdranken dronk zag zijn taille zelfs 500% sneller toenemen.

Maar hoe komt dit nu eigenlijk?

Uit hetzelfde onderzoek op muizen bleek dat het probleem veroorzaakt wordt door de aspartaam aanwezig in de lightdranken zit. Deze stof verhoogt immers het hongergevoel waardoor je dus nog meer gaat snakken naar zoetigheden. Bovendien is het ook bewezen dat aspartaam de hersencellen beschadigd die instaan voor het hongergevoel! Light dranken creëren een drang naar suiker!

De wetenschappers raden dan ook aan om volledig met lightdranken te stoppen en over te gaan op water. Wens je toch een frisdrank, dan ben je zelfs beter af een gewone te nemen in plaats van een “light”.

Wat ik persoonlijk ook kan aanraden is om een proteinedrankje te nemen, deze zitten boordevol eiwitten die het hongergevoel gaan stoppen. Deze bevatten een minimum aan koolhydraten en vetten, ideaal dus wanneer je iets wil drinken en tegelijk afvallen.

3 gedachten over “Aspartaam uit light frisdranken maakt je dik”

    1. Omdat aspartaam minder calorieën bevat dan suiker en zodoende ideaal is voor een dieet. Dit onderzoek toont aan dat ons lichaam blijkbaar anders reageert op aspartaam. Meer en meer wordt het product Stevia gepromoot in plaats van aspartaam.

Reacties zijn gesloten.