Het ananasdieet, werkt het echt?

Vele mensen volgen nog steeds het ananasdieet, het blijft dus nog steeds een populair dieet tussen alle diëten die er momenteel op de markt zijn. Maar de vraag is dus, werkt dit dieet wel en is het wel gezond?

De ananas bevat van nature veel vitaminen en mineralen zoals: betacaroteen, vitamine E, kalium, magnesium, fosfor, koper, ijzer, mangaan, zink en jodium. Het is dus zeker wel gezond voor uw lichaam, maar heeft het ook effect op uw dieet?

Wel, de ananas bezit ook een eiwitsplitsend enzym dat er voor zorgt dat vetten worden afgebroken in uw lichaam en dus overtollige lichaamsvetten doet verliezen. Deze reputatie dankt hij aan de aanwezigheid van een hoge dosis bromeline. We kunnen dus wel met zekerheid zeggen dat het ananasdieet effectief werkt, maar het heeft ook een groot nadeel; de ananas bezit bijna geen eiwitten en deze zijn nodig om een goede spiermassa te behouden.
Het ananasdieet is dus ideaal om kortstondig te diëten maar valt af te raden voor langere periodes, aangezien uw lichaam eiwitten nodig heeft voor een goede spieropbouw. Het gevaar op een jojo effect wordt bij verlies van spiermassa immers heel groot!

ananas ideet

Gebruik daarom tijdens het ananasdieet een aantal aanvullende proteïne producten. Op die manier krijg je zowel genoeg eiwitten binnen om uw spieren te behouden als de kracht van de ananas om vet te doen verdwijnen.

Deze eiwitproducten kan je zeer makkelijk hier bestellen tegen voordelige prijzen op www.gezondheidshoek.be