Afvallen met Sonja Kimpen

Sonja Kimpen is in Vlaanderen gekend als voedingsdeskundige die mensen helpt afvallen. Tijd dus om een kijkje te nemen in haar boek “Kook je slank en fit”. Het boekje bevat recepten voor een energieke en evenwichtige voeding en geeft per ingrediënt de specifieke eigenschappen zoals “Walnoten stimuleren de darmen, gaan verstopping tegen, …” en brengt ook minder gekende ingrediënten aan bod.

Zeer storend is echter de vermelding in de inleiding “…als je één maand kookt en eet volgens mijn suggesties, je fitter voelt en je enkele kilo’s slanker bent“.

Sonja Kimpen krijgt in tegenstelling tot haar Nederlandse collega Sonja Bakker weinig kritiek van diëtisten. Nederlanders zijn nu éénmaal kritischer. Extra reden: Sonja Kimpen staat in eerste plaats immers voor evenwichtige energieke voeding en volgt dus de basisregels van de dieetleer die een evenwichtige en gezonde voeding voorstaat. Maar ook Sonja Kimpen probeert dit alles te kaderen in de dieet en afvallen sfeer!

Haar recepten zijn er om slank en fit te blijven! Afvallen = periode van onevenwicht (Iemand die anders beweert, zegt eigenlijk dat een slanke en fitte persoon de recepten van Sonja Kimpen niet mag volgen, omdat deze persoon nog extra kilo’s zal afvallen.) Spijtig dus van de inleiding maar er zijn éénmaal meer mensen geïnteresseerd in afvallen dan in evenwichtige en energieke voeding.

Gezien de evolutie in onze eetgewoontes en voedingskennis, is dit boekje van Sonja Kimpen toch een leuke afwisseling (maar dan niet om af te vallen).